De DaringBoys

Geschiedenis:

 

Toen in het jaar 1947 enkele oud spelers van de voetbalclub Daring Blankenberge een clubje oprichtten zullen zij wellicht nooit gedacht hebben dat hun ontwerp 63 jaar later nog zou bestaan. De oorspronkelijke bedoeling van de maatschappij was het onderlinge kontakt tussen de spelers ook na hun voetbalcarrière levend te houden.

Er werd een spaarkas gesticht, er werd vergaderd, er werd een pintje gedronken en al spoedig ontstond het idee om in het lokaal de Brasseur op de grote markt een animatieavond te organiseren, met name een cafe concert. Er werd gezongen gedanst en gedronken, kortom een gezellige boel die de geboorte betekende van het traditionele kerstbal op 25 december.

Wegens de grote opkomst van de bevolking diende gezocht te worden naar een grotere lokatie en zo kwamen we in ons huis en later in het Witte Paard terecht. Het werd een vaste waarde in Blankenberge maar door werkzaamheden in het Witte Paard werden we genoodzaakt om enkele jaren te onderbreken doch we kwamen terug maar niet alleen.

 

Na de onderbreking hadden we een beetje schrik er ons nog alleen aan te wagen en zo sloten we een overeenkomst met een nog zeer prille vereniging nl. de Frisse Jongens. Onze ervaring en hun jeugdig enthousiasme zorgden voor een overweldigend sucses. Het was een zeer prettige samenwerking maar spijtig genoeg moesten we dit jaar door omstandigheden terug forfait geven. Hopelijk komt er volgend jaar terug een vervolg.

Toen het stadsbestuur met de Handelskamer van Blankenberge alle verenigingen aansprak om terug een carnavalsstoet op te richten waren de Daring boys er als de kippen bij om daaraan deel te nemen.

Zo werden in 1952 voor het eerst na de tweede wereldoorlog de straten van het Blankenbergs steedje terug opgeluisterd door een vrolijke calvacade. Er sloop een microbe in het bloed van de 'boys' en we hebben tot op heden nog voor geen enkele carnavalsstoet verstek gegeven. Dat maakt van ons de langst deelnemende groep in de stoet.

 

Naast carnaval hebben de daring boys ook niet stil gezeten, ze hebben zich menigmaal ingezet voorhet goede doel: 11 1111 aktie, boemerang, samen met corona voor levenslijn, drie koningenoptochten ten voordele van de visuele gehandicapten De Strandjutter en sos Boedapest staan ook op onze lijst. Kroegentochten, kerstmarkten braderieen, vis bakken enz. schrikken ons ook niet af.

De Daring Boys omschrijven wordt dus een beetje moeilijk, hoewel we ieder jaar deelnemen aan de carnavalsstoet kan je ons niet echt een Carnavalsvereniging noemen, we hebben geen raad van elf of pluimen etc.

De voetbalclub 'Daring Blankenberge' hebben we overleefd en je hoeft allang geen oud speler meer te zijn om toe te treden. Leeftijdsgenoten zijn we ook niet, we hebben zowel leden van 17 als van 80 jaar oud. Laten we onszelf een mannenclubje noemen die ongeacht leeftijd, religie of politieke kleur op een deftige manier plezier willen maken en de samenleving een beetje kleur en warmte willen schenken.

Ik hoop uit de grond van mijn hart dat een vereniging als deze nog lang blijft bestaan.

 

Auteur: Michel Decock.

 

Voorzitters sinds 1947:

Antoine Segaert, Gustaaf Versyp, Louis Konings, Urbain van Cleven , Pascal de Maegd en Michel Decock.

Nog steeds actief stichter: Roger Van Hulle.

 

Prijzen:

1997: Persprijs

2005: 3e prijs groep

2006: 5e prijs groep

2007: 7e prijs groep

2008: 6e prijs groep

2010: 5e prijs groep

2011: 4e prijs groep

2012: 4e prijs groep

2013: 2e prijs groep

2014: 5e prijs groep

2015: 6e prijs groep

2016: 6e prijs groep

 

Voorzitter:

Dhr. Martin Cattoor

Rood-Kruisstraat 24

8370 Blankenberge

E martin1cattoor@hotmail.com

 

Secretaris:

Dhr. Johnny Bulckaert

Houthulststraat 32

8370 Blankenberge

T 0477 84 65 45

E johnny.bulckaert@telenet.be

De DaringBoys

Foutje Gevonden?
Activiteiten