De Tirolertjes

Geschiedenis :

 

 

Het was in 2014 toen Wim Janssens, die na vele jaren nog eens in Blankenberge was met carnaval, naar de carnavalstoet ging kijken.

Hij vond het spijtig dat er niks van blaasmuziek meer te bespeuren was en kwam zo met de gedachte om een carnavalgroep op te richten.

Het was de bedoeling een harmonie in te huren en met een paar carnavalisten aan te vullen.

De koe werd bij de horens genomen en Wim huurde de harmonie van Handzame in.

Er werden partituren geschreven van het Blankenbergs carnavallied.

Hij vond meteen ook een 20 bereidwilligen om mee te lopen in de stoet en na vele jaren klonk in 2015 het Blankenbergse carnavallied door de straten tijdens de Carnavalstoet.

 

Hij koos als naam ‘de Tirolertjes’ en nam deel aan de stoet onder het motto ‘Viva Colonia’. Het was meteen een schot in de roos en met een groep van 55 personen een mooi kleurrijk geheel.

Na de stoet hebben we dan een echt bestuur gekozen en werd meteen beslist om in 2016 terug deel te nemen aan de plaatselijke carnavalstoet.

 

3 leden namen onder de naam ‘ipgetutematooid’ een nieuw carnavalnummer ‘Carnaval in Blankenberge’ op en meteen werd het een meezinger van formaat.

 

Het thema van de stoet in 2016 was ‘Nieuwe investeerders voor hip en bruisend Blankenberge’ en vermomd als sjeiks trokken de tirolertjes door de straten met voor het eerst ook een wagen.

Van de live muziek willen we niet wijken en in 2016 opteerden we om ons nieuw carnavallied live te zingen tijdens de carnavalstoet.

De tirolertjes zijn een zeer leuke bende die graag carnavalvieren maar waar de live muziek zeer hoog in het vaandel staat.

 

Op hun eerste après ski fuif was er eveneens een live band en op 11/11 trekken ze elk jaar met een live band de straat op om het nieuwe carnavalsseizoen in te blazen.

 

Ook in 2017 nemen de trillertjes terug deel aan de stoet onder het motte ‘Après Ski’ en ja ook in 2017 zal er terug live muziek bij zijn.

 

Prijzen:

2015: 16e prijs groep

2016: 7e prijs wagen - 10e prijs groep

 

Voorzitter:

Voorzitter:

Dhr. Wim Janssens

Guido Gezellestraat 4

8370 Blankenberge

T 0473 23 20 33

E musiclivevzw@gmail.com

Ontdek de Blankenbergse

Carnaval Verenigingen

 

Volg hen op Facebook
Ga naar hun website

De Tirolertjes